művész


Draskóczy Eszter

Draskóczy Eszter

Született: 1969. április 27.

Hegedűművész.

Zenei tanulmányait Budapesten a 3. kerületi zeneiskolában kezdte, hegedű, zongora és fuvola szakon, majd a Győri Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta szolfézs-zeneelmélet és hegedű tanszakon. Tanárai közül kiemelhető Tripolszki Teréz és Wastl Jánosné. Ebben az időszakban (1981-87) nyaranta a Református Országos Kántorképző tanfolyamon orgonát Alföldy-Boruss Csillánál, és Berkesi…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Hegedűművész.

Zenei tanulmányait Budapesten a 3. kerületi zeneiskolában kezdte, hegedű, zongora és fuvola szakon, majd a Győri Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta szolfézs-zeneelmélet és hegedű tanszakon. Tanárai közül kiemelhető Tripolszki Teréz és Wastl Jánosné. Ebben az időszakban (1981-87) nyaranta a Református Országos Kántorképző tanfolyamon orgonát Alföldy-Boruss Csillánál, és Berkesi Sándornál karvezetést is tanult. 1987-ben felvételt nyert a Zeneakadémia hegedű tanszakára, ahol csembaló tanulmányokat is folytatott. Később (1994) az egyházzene tanszak hallgatója lett. Sokat köszönhet tanárainak, Tátrai Vilmosnak, Kertész Istvánnak, Kistétényi Melindának, Gulyás Mártának, Devich Jánosnak, Sebestyén Jánosnak, Dobszay Lászlónak.
Figyelmét már középiskolás évei alatt felkeltette a régi zene autentikus előadásmódja. Tanulmányozta Nicolaus Harnoncourt felvételeit, később próbáin, koncertjein vett részt. Első kópia hegedűjét és barokk vonóját 20 évesen kapta, így lehetősége nyílt játszani hazai és külföldi régi zene együttesekben. Rendszeresen közreműködött a Capella Savaria, az akkori Concerto Armonico koncertjein. (1990)
Több hazai, külföldi kurzuson vett részt (Yehudi Menuhin, Ruggiero Ricci, Simon Standage, Ingrid Seifert, Christophe Coin).
Tagja lett a fiatal zeneakadémistákból alakult Orfeo zenekarnak, ahol eleinte csembalistaként, azóta brácsásként és hegedűsként hallhatjuk.
Rendszeresen játszik az Aura Musicale, a Savaria Barokk zenekar koncertjein.

Oktatói tevékenység:

1991 - Debreceni Zeneművészeti Szakközépiskola
1997 - Enyingi Református Zeneiskola,
2009 - Budapesti Fischer Annie zeneiskola
2013-2016 Crescendo Nyári Akadémia

Kamarakoncerteken hegedűsként és brácsásként hallhatjuk.
Modern hangszeresként is játszik kamara darabokban, kamarazenekarokban, szimfonikus zenekarokban is.
Zenekari vagy kamara muzsikusként nagyjából 150-160 hanglemezen játszott.

Forrás: info.bmc.hu

Kettesben Bartókkal  -  „8-88” a Józsefváros szívében

Kettesben Bartókkal - „8-88” a Józsefváros szívében

E-Europe Kft.
  • Hegedűművész

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!