művész


Edward Butch Lacy

Edward Butch Lacy

Edward Butch Lacy 1947-ben született a Virginia állam-beli Richmondban.
6 éves kora óta zongorázik, trombitán játszik és12 évesen megalakította első jazz quartetjét, amelynek első koncertjét közvetítette a richmondi rádió.
Hangszeres és zeneszerzői tanulmányait Washingtonban, San Diego-ban és New Yorkban folytatta.Több zenét komponált amerikai rádiók és TV-k számára, amelyekkel…
 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Edward Butch Lacy 1947-ben született a Virginia állam-beli Richmondban.
6 éves kora óta zongorázik, trombitán játszik és12 évesen megalakította első jazz quartetjét, amelynek első koncertjét közvetítette a richmondi rádió.
Hangszeres és zeneszerzői tanulmányait Washingtonban, San Diego-ban és New Yorkban folytatta.Több zenét komponált amerikai rádiók és TV-k számára, amelyekkel számos díjat nyert - többek között Emmy díjat a „Bálnák nem akarnak meghalni" című film zenéjének megírásáért. Zongoristaként olyan neves zenészekkel játszott, mint Art Pepper, Frank Rosolino, Charles Mc Pherson, Dee Dee Bridgewater, Toots Thielmann, Lee Konitz, Chet Baker, Thad Jones vagy Ernie Wilkins. A '80-as években Sarah Vaugham -t kísérte triójával, de vezette Count Basie és Henry Mancini zenekarát is.1982-óta Dániában él, a Dán Rádió Big Bandjének és Szórakoztató Zenekarának vezetőjeként dolgozik mint zeneszerző és hangszerelő. A rádió zenekarai mellett komponált balett zenét, színházi zenét és tanított is a Koppenhágai konzevatóriumban. Emellett számos pedagógiai írása is megjelent. 1947-ben született a Virginia állam-beli Richmondban.
6 éves kora óta zongorázik, trombitán játszik és 12 évesen megalakította első jazz quartetjét, amelynek első koncertjét közvetítette a richmondi rádió.

Hangszeres és zeneszerzői tanulmányait Washingtonban, San Diego-ban és New Yorkban folytatta. Több zenét komponált amerikai rádiók és TV-k számára, amelyekkel számos díjat nyert - többek között Emmy díjat a „Bálnák nem akarnak meghalni" című film zenéjének megírásáért.

Zongoristaként olyan neves zenészekkel játszott, mint Art Pepper, Frank Rosolino, Charles Mc Pherson, Dee Dee Bridgewater, Toots Thielmann, Lee Konitz, Chet Baker, Thad Jones vagy Ernie Wilkins. A '80-as években Sarah Vaugham -t kísérte triójával, de vezette Count Basie és Henry Mancini zenekarát is.

1982-óta Dániában él, a Dán Rádió Big Bandjének és Szórakoztató Zenekarának vezetőjeként dolgozik mint zeneszerző és hangszerelő. A rádió zenekarai mellett komponált balett zenét, színházi zenét és tanított is a Koppenhágai konzervatóriumban. Emellett számos pedagógiai írása is megjelent.

Balatonboglári Jazz Tábor zárókoncertje

Balatonboglári Jazz Tábor zárókoncertje

Budapest Jazz Orchestra
  • Színész

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!